Конецът също помага за поддържане на здрави и здрави венци

How to find your laptop screen model?
July 24, 2017
Kuid restoranidel on omad mured – näiteks äris püsimine
March 1, 2020
How to find your laptop screen model?
July 24, 2017
Kuid restoranidel on omad mured – näiteks äris püsimine
March 1, 2020

Конецът също помага за поддържане на здрави и здрави венци

Ето някои важни действия. . .

От Беки Ъпъм, 30 април 2021 г. “

Ако мислите, че имате грип, обадете се на Вашия лекар, ако сте приемали редуктори за треска и температурата Ви не се счупи.

Как да разберете, че грипът изисква медицинска помощ?

С неща като устойчиви на лекарства супербактерии в новините, може да е по-тревожно от обикновено, когато вие или вашите деца не се чувствате добре през този грипен сезон. Но експертите казват, че е важно да се запази правилната перспектива.

„Въпреки тези опасения, повечето лекари биха дали същите основни препоръки кога можете да лекувате грипа у дома и кога трябва да потърсите медицинска помощ“, казва д -р Ранди Берген, консултант по детски инфекциозни заболявания и клиничен ръководител на програмата за грипна ваксина за Kaiser Permanente в Северна Калифорния.

Самолечителни средства за грип, които можете да направите у дома

Симптомите, свързани с грипа, обикновено траят около седмица и могат да бъдат облекчени с домашно лечение. Например, можете да намалите треската с обезболяващи без рецепта (OTC), като ибупрофен или ацетаминофен. Антихистамините и деконгестантите могат да ви помогнат да дишате по -лесно, когато сте задръстени.

Трябва също да пиете много течности и да си почивате много, казва Ръс Кино, д -р, медицински директор на спешните служби в здравния център на Провидънс Сейнт Джон в Санта Моника, Калифорния.

Кога да потърсите медицинска помощ от лекар

Има моменти, когато грипът може да доведе до сериозни усложнения и е необходима медицинска помощ. И така, как да разберете кога трябва да посетите Вашия лекар за грип? Тези признаци могат да показват, че тялото ви може да не може да се справи самостоятелно с грипа:

Затруднено дишане Болки в гърдите или стомаха Замаяност или замаяност Силно повръщане

Кога да отидете в Спешното отделение

Тези червени знамена са еднакви за възрастни и деца. При болни деца обаче потърсете спешна медицинска помощ, ако:

Устните или кожата им изглеждат синкави. Те не могат да се събудят или да взаимодействат с вас. Те имат висока температура с обрив.

Това, което се счита за висока температура, варира с възрастта. „Децата понасят висока температура по -добре от възрастните, но 102 е значителна треска, особено за възрастни“, казва д -р Берген.

СВЪРЗАНИ: Защо възрастните възрастни особено се нуждаят от ваксина срещу грип

Ако сте приемали редуктори за треска и температурата ви не се счупи, трябва да се обадите на Вашия лекар, казва Берген. Това може да е знак, че може да се нуждаете от медицинско лечение.

Научете повече за Cold Vs. Грип: Как да разпознаете разликата в симптомите си

Още причини да отидете на лекар за грип 

Дехидратацията също се нуждае от медицинска помощ. „Признаците, че сте дехидратирани, включват уриниране по -рядко от нормалното, чувство на жажда и проблеми със задържането на течности“, казва Берген. Ако не можете да попълвате течности, като пиете повече, може да се наложи да ви се дават течности интравенозно.

Отидете също на лекар или на спешна помощ за грип, ако изглежда, че се подобрявате, но установете, че симптомите ви се връщат. Ако температурата и кашлицата ви се реват по -лошо от преди, трябва да потърсите медицинска помощ, казва Берген.

Хората, които имат астма, диабет, ХИВ, СПИН, рак или друго хронично състояние, тези над 65 години и бременните жени трябва да потърсят лечение по -рано от здрав човек, казва д -р Кино. „Ако имате отслабена имунна система, трябва да сте по -загрижени от обикновения човек“, обяснява той.

Вашият лекар може дори да може да Ви лекува по телефона, казва Берген. Ако е регистриран грип във вашия район и вашият лекар смята, че това е, което имате, той или тя може да предпише антивирусни грипни лекарства. Ако се вземат рано, тези лекарства могат да съкратят курса му.

Избягване на грипни усложнения

Не искате да оставите грипа да излезе извън контрол, защото това може да доведе до сериозни усложнения. Най -голямото безпокойство е пневмонията, сериозна заплаха, особено за възрастните хора и тези, които имат други здравословни проблеми.

Грипът може също да доведе до бронхит, инфекции на синусите и ушни инфекции. Ако имате астма и имате грип, може да получите по -сериозни пристъпи. Ако имате застойна сърдечна недостатъчност, грипът може да влоши състоянието ви.

Не забравяйте, че шансовете ви да получите грип са много по -ниски, ако получите ваксина срещу грип. „Това е най -доброто възможно нещо, което можете да направите, за да избегнете респираторни заболявания с настъпването на по -студено време“, казва Кино.

СВЪРЗАНИ: Простудни и грипни усложнения: Колко опасни са тези заболявания?

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото при грип

Фактите за страничните ефекти и рисковете от грип

Притесненията за странични ефекти, алергични реакции и рядко имунно разстройство, свързани с ваксината срещу грип, пречат на някои хора да бъдат ваксинирани. . .

От Don Rauf, 10 ноември 2020 г.

Различни видове ваксини срещу грип и как да изберете подходящия за вас

Що се отнася до ваксината срещу грип, има повече избор, отколкото си мислите.

От Дон Рауф, 27 октомври 2020 г.

7 мита срещу грип, в които трябва да спрете да вярвате

Не, ваксината срещу грип не може да ви даде грип. Ето един поглед към (много!) Погрешни схващания, които хората имат за грипната ваксина.

От Джулия Калифано, 27 октомври 2020 г.

Къде да получите ваксина срещу грип

Кое е най-доброто място за ваксинация срещу грип-лекарски кабинет, център за спешна помощ, аптека или някъде другаде? И можете ли да получите ваксина срещу грип безплатно? Тук. . .

От Дон Рауф, 8 октомври 2020 г.

Рита Уилсън преживя COVID-19-и това я направи защитник на грип

Актьорът-певец и автор на песни говори с Ежедневно здраве за това как тя и съпругът й Том Ханкс са били диагностицирани с COVID-19 и защо преживяването е вдъхновило. . .

От Беки Ъпъм, 24 септември 2020 г.

Вземете грип сега или изчакайте?

Ако смятате, че ваксинирането срещу грип през септември или октомври е еквивалентно на поставянето на коледни украси преди Хелоуин, не бихте могли да бъдете повече. . .

От Беки Ъпъм, 18 септември 2020 г.

Коронавирусът може да бъде в центъра на вниманието, но грипът представлява ясна и настояща опасност в САЩ

С болести над 29 милиона и свързаните с тях смъртни случаи, наброяващи 16 000, грипът остава приоритетна грижа за общественото здраве.

От Дон Рауф, 25 февруари 2020 г.

Могат ли носимите фитнес устройства да помогнат за прогнозиране на огнища на грип?

Промените в сърдечния ритъм в покой и моделите на съня, записани на Fitbits, са в тясно съответствие с оценките на CDC за честотата на грипоподобните заболявания, установява проучването.

От Дон Рауф, 22 януари 2020 г.

Няма грип и сега имате грип: какво да правите?

Грипът може да ви изтрие за седмица или две, но някои стъпки могат да помогнат за облекчаване на симптомите.

От Дон Рауф, 17 януари 2020 г.

Ежедневно здраве Проследяване на грипна карта

До 6 декември 2019 г. “

Мама беше права: Добрата лична хигиена е от съществено значение за насърчаване на доброто здраве.

Навиците за лична хигиена, като измиване на ръцете, миене и почистване на зъбите с конец, ще помогнат да се предпазят бактериите, вирусите и болестите. И има както умствени, така и физически ползи. „Практикуването на добра хигиена на тялото ви помага да се чувствате добре за себе си, което е важно за вашето психично здраве“, отбелязва Доналд Нови, д -р, лекар по интегративна медицина от Advocate Medical Group в Парк Ридж, Илинойс. Хора с лоша хигиена – разрошена коса и дрехите, миризмата на тялото, лошия дъх, липсващите зъби и други подобни – често се разглеждат като нездравословни и могат да бъдат изправени пред дискриминация.

Лична хигиена: Здравословните навици включват добра грижа

Ако искате да сведете до минимум риска от инфекция и да подобрите цялостното си здраве, следвайте тези основни навици за лична хигиена:

Къпете се редовно. Измивайте често тялото и косата си. „Не казвам, че трябва да се къпете или къпете всеки ден“, отбелязва д -р Нови. „Но трябва да почиствате тялото си и да измивате косата си с шампоан на редовни интервали, които работят за вас. ”Тялото ви постоянно отделя кожата. Нови обяснява: „Тази кожа трябва да се отлепи. В противен случай тя ще се влоши и може да причини заболявания. ”Подстрижете ноктите си. Поддържането на подстригани пръсти и нокти на краката и в добра форма ще предотврати проблеми като окачени нокти и заразени нокти. Чистите и сухи крака са по -малко склонни да свиват крака на спортиста, казва Новей. Четка и конци. В идеалния случай трябва да миете зъбите си след всяко хранене. Най -малкото мийте зъбите си два пъти на ден и всеки ден с конец. Четкането минимизира натрупването на бактерии в устата ви, което може да причини кариес и заболяване на венците, казва Novey. Конецът също помага за поддържане на здрави и здрави венци. „Бактериите, които се натрупват и причиняват заболяване на венците, могат да отидат направо в сърцето и да причинят много сериозни проблеми с клапите“, обяснява Новей. Нездравословните венци също могат да причинят разхлабване на зъбите, което затруднява дъвченето и правилното хранене, добавя той. За да поддържате здрава усмивка, посещавайте зъболекаря на интервали от шест месеца за прегледи и почистване. Измий си ръцете. Измиването на ръцете преди приготвяне или ядене на храна, след като отидете до тоалетната, след кашлица или кихане и след боравене с боклук, изминава дълъг път към предотвратяване на разпространението на бактерии и вируси. Съхранявайте под ръка хигиенни продукти, като дезинфектиращ гел на алкохолна основа, когато няма сапун и вода. Сладки сънища. Почивайте си достатъчно – 8 до 10 часа на нощ – за да сте освежени и готови да приемате деня всяка сутрин. Липсата на сън може да ви накара да се почувствате изтощени и да компрометирате естествената защита на тялото, имунната ви система, казва Novey.

Лична хигиена: Лоши хигиенни съвети по други въпроси

Ако някой, когото познавате, не се е къпел или изглежда разхвърлян, това може да е знак, че той или тя е депресиран. „Когато хората са тъжни или депресирани, те се пренебрегват“, казва Нови. Говоренето за важността на правилната лична хигиена за предотвратяване на заболявания и осигуряване на лични хигиенни продукти може да помогне на някои хора. Бъдете откровени, но чувствителни и разбиращи в дискусиите си, казва Новей. Въпреки усилията ви, вашият приятел или любим човек може да се нуждае от професионална помощ. Трябва да ги насърчите да посетят съветник или лекар, ако личната им хигиена не се подобри.

Лична хигиена: Добрите навици ви помагат да сте здрави

За повечето хора добрата хигиена е толкова част от ежедневието им, че те мислят малко за това. Те се къпят, мият си зъбите, посещават зъболекаря и лекаря за редовни прегледи и мият ръцете си, когато приготвят или ядат храна и боравят с антисанитарни предмети. За да запазите здравето и безопасността на тези, които ви интересуват, помогнете им да научат и бъдете сигурни, че практикуват добра лична хигиена.

Научете повече в Центъра за здравословен начин на живот „Ежедневно здраве“.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

Казано по -просто, работата на имунната ви система е да защитава тялото ви от болести и болести. Сложната система се състои от клетки в кожата, кръвта, костния мозък, тъканите и органите, които – когато работят по начина, по който трябва – защитават тялото ви от потенциално вредни патогени (като бактерии и вируси) и ограничават щетите от неинфекциозни агенти (като слънчево изгаряне или рак), според Националните здравни институти (NIH).

Мислете за имунната система като за оркестър. За най -добро изпълнение искате всеки инструмент и всеки музикант в оркестъра да се представят най -добре. Не е задължително да искате един музикант да изпълнява на двойна скорост или един инструмент внезапно да произвежда звук с двойно по -силен звук, отколкото обикновено. Искате всеки компонент от този оркестър да изпълнява точно по план.

Същото важи и за имунната ви система. За най -добра защита на тялото ви от увреждане, всеки компонент на имунната ви система трябва да работи точно по план. Най-добрият начин да се уверите, че това се случва, е да практикувате доброто за вас поведение всеки ден, на което имунната ви система работи. Ето седем ключови.

Рецепти за укрепване на имунитета от кухнята за ежедневно здраве

СВЪРЗАНИ: Как вашата имунна система се бори с микробите и други потенциални рискове за вашето здраве

1. Яжте здравословна диета

Хранителните вещества, които получавате от храната-по-специално растителните храни като плодове, зеленчуци, билки и подправки-са от съществено значение за поддържането на правилното функциониране на имунната биоретин таблетки цена ви система, според д-р Юфанг Лин, лекар по интегративна медицина в клиниката в Кливланд, Охайо . „Много растителни храни също имат антивирусни и антимикробни свойства, които ни помагат да се борим с инфекцията“, казва д-р Лин.

СВЪРЗАНИ: Всичко, което трябва да знаете за диетите на растителна основа

Например, изследванията показват, че подправките като карамфил, риган, мащерка, канела и кимион съдържат антивирусни и антимикробни свойства, които предотвратяват растежа на развалящи храната бактерии като Bacillus subtilis и Pseudomonas fluorescens, вредни гъбички като Aspergillus flavus и устойчиви на антибиотици микроорганизми като Staphylococcus aureus, според преглед, публикуван през юни 2017 г. в International Journal of Molecular Sciences.